Missä vaatteet valmistetaan?

Kaikki tuotteemme suunnitellaan Suomessa ja valmistetaan Kiinassa. Haluamme tehdä pieniä eriä, emmekä ylituottaa. Haluamme olla sellaisessa hintaluokassa, että mahdollisimman monella on mahdollisuus meidän tuotteisiin. Olemme tarkkaan valinneet tehtaat, joiden kanssa teemme yhteistyötä. Olemme itse suoraan tehtaisiin yhteydessä, emmekä käytä välikäsiä. Kolmannen osapuolten myöntämien sertifiointien avulla meidän on mahdollista varmentaa sosiaalisten vastuukriteerien täyttäminen. 

 

Vaateteollisuudessa käytetään lukuisia sertifikaatteja, joiden avulla voi olla varma, että tuotantoprosessi ja materiaali ovat turvallisia sekä sosiaalisesti vastuullisia. Sosiaaliseen vastuuseen keskittyvä ulkomaankaupan suunnittelema vähittäiskaupan auditointijärjestelmä BSCI (Business Social Compliance Initiative). BSCI on yhteiskuntastandardi, joka auttaa yrityksiä parantamaan työoloja. BSCI:n toimintaperiaatteet pohjautuvat YK:n ihmisoi- keusjulistukseen, ILO:n työelämän oikeuksiin ja lasten oikeuksiin. Tavoitteena on lisätä tava- rantoimittajien tuntemusta vastuullisista toimintatavoista sekä pitkällä aikavälillä parantaa työ- oloja koko hankintaketjussa, erityisesti riskialueilla Aasiassa, Afrikassa ja Etelä-Amerikan val- tioissa. BSCI-järjestelmän avulla pyritään parantamaan työoloja.

 

Vaatteen elinkaaressa on paljon hiilidioksidipäästöjä aiheuttavia kuljetuksia, kuten raaka-aineiden ja materiaalien kuljetukset, tuotannon kuljetukset, valmiiden tuotteiden kuljetus varastoihin, jotka ovat usein jopa toisella puolella maapalloa. Varastoista tuotteet kuljetetaan myymälöihin tai verkkokauppoihin, josta kuluttaja ostaa vaateen. Vasta tämän jälkeen vaate kuljetetaan asiakkaan kotiin. Meillä prosessi on lyhyempi. Materiaalit sekä tuotanto ovat Kiinassa, jonka jälkeen ne toimitetaan junalla Suomeen. Täällä ne menevät suoraan omalle varastollemme, josta lähetämme ne asiakkaille.